Tweet dit artikel Delen via LinkedIn Delen via Facebook

Website-bouw

Websites vallen uiteen in verschillende categorieën, waaronder:

  1. informatieve websites, meestal voorzien van een content management systeem, soms uitgebreid met een klantenportal (extranet) waar de klant in kan inloggen om gegevens en statussen in te zien
  2. e-commerce websites, vrijwel zonder uitzondering voorzien van een content management systeem, zoals NetCMS of NetODS
  3. maatwerk websites met een bijzondere functie, zoals registratiesystemen, vertaal-websites, vacaturebanken, naslagwerken, etc.
  4. maatwerk onderdelen van websites, ook wel webapplicaties genoemd, bijvoorbeeld een on-line berekening of offerte, on-line ontwerpmogelijkheden, enzovoorts
  5. marktplaatsen (openbare, c.q. besloten)
  6. portals (index-sites als bijvoorbeeld startpagina.nl)
  7. zoekmachines
  8. weblogs

NetTelligence is specialist in de eerste zes genoemde categorieën.

Bij het bouwen van een website komt altijd het onderwerp webdesign om de hoek kijken, het bepalen van het grafische uiterlijk van de website. Soms moet een website naadloos aansluiten op een bestaande huisstijl, soms moet een website zich juist helemaal onderscheiden als iets op zich staands. Meer informatie kunt u hier lezen.

Al bij het bouwen van de website is het verstandig rekening te houden met de mogelijkheden voor zoekmachine-optimalisatie. Indien u gebruik maakt van het NetCMS, het CMS van NetTelligence is dit reeds voor u geregeld, het CMS heeft hier ingebouwde mogelijkheden voor. In alle andere gevallen dient er echter bewust over te worden nagedacht.

Het spreekt voor zich dat maatwerkprojecten een langere doorlooptijd kennen dan het implementeren van een standaard-oplossing. Daardoor zijn met name bij maatwerkprojecten een degelijk functioneel ontwerp en het monitoren van de planning van essentiëel belang.

Nadat de website is gerealiseerd volgt er een testfase waarin ook de klant gelegenheid heeft zijn/haar website uit te proberen en te testen alvorens décharge te verlenen.

Klik hier voor de showcase van projecten van NetTelligence.

<< Terug